3 Temmuz 2018 Salı

İstanbul Bir Masaldı - Mario Levi

İstanbul Bir Masaldı - Mario Levi
Mario Levi'nin İstanbul Bir Masaldı kitabını okumayı bitirdim. Kitap 20 yüzyıl İstanbulunda yaşayan azınlıkların hikayelerini anlatıyor. Yazarın üslubu, anlatımı son derece edebi ancak kitapta ağır bir dil söz konusu.. hani hızlı bir şekilde olayların geliştiği bir kitap değil. ancak tasvir ve betimlemeler son derece edebi.. aksiyon arayanlar için uygun bir kitap değil. ama tasvirleri okumayı seviyorsunuz, o dönem İstanbulundaki azınlık hayatlarını merak ediyorsunuz okuyun derim. kitap biraz derin edebiyat sevenlere hitap ediyor. Olayların hızlı gelişmesini istiyorsanız bu kitap size göre değil açıkçası. okuyana göre değişen bir kitap...ya çok seveceksiniz ya da çok sıkılacaksınız..
Özellikle genç nesil yazarlarda eksikliğini hissettiğim tasvirler, bu kitapta oldukça geniş bir şekilde yansıtılmış. ben bu kitabı özellikle edebi dil ve anlatımın geliştirilmesi açısından genç yazarların ya da kitap yazmak isteyenlerin okuması gerektiğine inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TÜRK EDEBİYATINDA SANATÇILARIN UNVANLARI

TÜRK EDEBİYATINDA SANATÇILARIN UNVANLARI Istırap şairi: Fuzuli, Sultanü’ş-şuara (şairler sultanı): Baki Hiciv üstadı: Nefi ...